Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Barbara Nadel, Dödlig rättvisa

Oktober 1940. Francis Hancock jobbar som begravningsentreprenör i East End i London. Och varje natt regnar det bomber från det tyska flygvapnet ner över staden. Francis var med under första vändan. Därför när bomberna regnar ner över staden då springer Francis. Han springer som en galningen genom Londons mörka gator allt medan himlen brinner.

En dag får Francis in en kropp på sin firma som han känner igen. En man han stötte ihop med under en vansinnig natt som bad om hjälp. Men Francis bara sprang undan fasan som fanns runt honom och inom honom.  Nu ligger han på Francis bord i källaren. Och något står inte rätt till, har någon utnyttjat kriget för att begå ett mord? Hans efterforskningar dra honom allt djupare ner bland brott och försåtliga lögner, och någonstans finns det någon som till varje pris vill att sanningen förblir begravd.

Boken hittade jag på bibliotekets deckare avdelning.  Och visst är det en skickligt berättad mord gåta vi får ta del av, med oväntade händelser och förlopp. Men ännu mer är det en roman om en vanlig familjs försök att orka överleva ännu en natt med tyska flygplanet som viner genom luften och släpper sina bomber över oskyldiga människor. Francis och hans familj tecknas med varsam och öm hand.  Mellan raderna lyser skräcken fram, med små ord anas den fasa som alla bär omkring på. Intensivt och färgstarkt. Kommer läsa del två om Francis också. För det här är en mycket bra bok.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu