Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Hans Mårtensson, Grindar, staket och plank

Jaha, nu fick jag alltså för mig att läsa en hel bok om grindar! Anledning är mitt lilla hus jag snart ska flytta till. Och det var inte alls trist eller tråkigt som jag nog förväntade mig. När jag är på biblioteket så brukar det alltid följa med ett par böcker som jag egentligen inte menat att plocka med mig. Och detta var en sån bok.

. Citat från boken, sidan 29 ” Fint folk har alltid markerat sin status med en ståtlig fasad utåt. Det börjar oftast med grinden. Här innanför bodde det minnsann inte vem som helst, utan en med sinne för smak och pengar, kantänka!”

Trevlig bok och det utförliga kapitlet i slutet på boken med massa beskrivningar till grindar man själv kan snickra ihop är enkelt och lätta att följa. För att på så sätt få en ståtlig ingång till sitt eget hus. I mitt fall är det dock fader som får ansvaret för att snickra ihop en vacker grind till mig och mitt lilla torp! Det är en fin bok med välskriven text och vackra foton. Utförligt berätta författaren om olika slags grindar runtom i Sverige. En grind är en grind, har jag väl tänkt och sen inte tänkt så mycket mer på det. Här vill dock författare visa på att en grind kan vara något mer, en slags trädgårdskultur.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu