Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Sköna Hem Antiksspecial, Lantlif

Anna-Lena Einarsson har under många år i Sköna hem skrivit om vårt orörda, skönt åldrade svenska kulturarv. Dessa nära och kära ting som presenteras här i boken är delvis från olika artiklar som Einarsson skrivit för Sköna hem tidningen.

Citat från boken sidan 6″ Tidens tand har givit en patina som är  den stor del av den gamla möblens karaktär. Dessa märken är dokument om livet förr som först på senare börjat uppskattas som de omistliga kulturarv de är. Många händer har lämnat minnen på det gamla skåpets  runda knoppar, stolens snidade rygg och lerkrusets hänkel.”

Boken är uppdelade i olika kapitel såsom De svenska stolarna, Festliga formar, och Bord för alla tillfällen. Vi får även titta in hos ett par familjer som har ett gammalt hus som dom tagit hand om och bevarat det gamla arvet på ett smakfullt och vackert sätt. Fotografierna är mycket vackra och ger en fin stämning åt boken. Texterna är skrivna med värme och en sann och innerlig passion för gamla ting. Att vi ska vårda vårt kulturarv är viktigt enligt författaren. Och på ett par ställen berättar hon med fasa om lutbadet! Det som var så populärt för en tid sen. Så många gamla ting har för evigt utplånats sin karaktär och sina minnen. Denna bok känns ju extra passande då jag själv snart ska flytta till mitt torp från början av 1900talet. Mycket trevlig bok.

One Response to “Sköna Hem Antiksspecial, Lantlif”

  1. Camilla skriver:

    men herregud människa!! :-D
    Hur snabbt läser du!!
    Jag vet att du läser snabbt o mycket…

    men herre gud… hihi…

    kram

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu