Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Sam J. Lundwall, Draculas gäst

Här samlas några klassiska men i Sverige ganska okända skräckberättelser. Totalt är det sex verk som i huvudsakligen kronologisk ordning från 1796 till 1928, med en skräckarsenal som löper från de traditionella gastarna till de moderna naturvetenskapliga teoriernas nya användbara fasor.

Matthew G Lewis, Alonzo den tappre och skön Imogen: Är ett skillingtryck och här i boken med noter! Detta skillingatryck trycktes först i författarens skandalomsusade bok The Monk ( som jag har och även läst). En traditionell spök”visa”. Snyggt med noterna till.

Bram Stoker, Draculas gäst: Är från början det första kapitlet i boken Dracula, som dock förläggaren tog bortför att boken inte skulle bli för lång. Givetvis var jag tvungen att kolla min egen utgåva av Dracula ochdöm av min förvåning, översättaren är Sam J. Lundvall! Detta första kapitel är så bra att det faktiskt är synd att den inte finns med i boken, den skulle bidra till mycket för boken historia.

Edgar Allan Poe, Fakta i fallet Valdemar: En favorit av skräckförfattarna, denna hade jag redan läst i en annan bok. Men det skadar aldrig med en omläsning för denna historia är så pass välskriven och spännande.

H P Lovecraft, Skräckens hus: Ännu en favorit! Och ännu en historia jag redan läst men som jag gärna läser om. Lovecraft är mycket skicklig på att berätta och bygga upp skräcken.

Frank Belknap Long, Tindalos hundar: Mycket intressant liten historia och en okänd författare för mig. Välskriven.

Lord Dunsay, Hummersallad: En väldigt kort liten historia, knappt en sida lång men intressant. Mer åt det skräckhumoristiska hållet.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu