Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


En hemsk natt, flera författare

En hemsk natt är en sammanställning av några av skräcklittraturens verkliga pärlor. Det krävs förstklassiga författare för att åstadkomma förstklassig skräck, inte minst mellan det sublima och det löjliga kan vara hårfin. Här samlades en mängd olika författare som alla är ute efter att skrämma oss och det ordentligt. Jag har redan läst en del av dom men skriver ett par meningar för varje novell/historia

Egdar Allan Poe: Sanningen i fallet Valdemar: En historia jag läst vid flertal andra tillfällen. Men blir ändå berörd av denna historia igen. Svår att beskriva vad den handlar om, men kort sagt så är det om hur det kan gå när man försöker ge sig i kast med döden och hindra den.

Henry Kuttner: Råttorna på kyrkogården: Mycket ruggigt, om trånga gångar under jorden, mordiska råttor stora som katter och tom en zombieliknande varelse.

Anton Tjechov: En hemsk natt: Mycket skicklig berätta historia med en fantastiskt slut!

Kristina Lugn:Födelsekalaset: Blev förvånad att se hennes namn här, mitt ibland en massa skräckförfattare. Jag har kanske väldigt dålig kunskap om Lugn men trodde inte hon skrev skräck. Men denna handlar om något jag finner väldigt svårt att tas med när det gäller just skräck och det är onda barn. Jag syftar då på att just barn och ondska blir dubbelt så skrämmande för mig, barn är inte onda, barn ska vara små och söta. Ruggigt värre.

Jack London,Chinago: Här lyser åter min okunskap igenom, har inte läst något knappt av London alls. Men han är duktig på att bygga upp stämningen och visa på en råhet hos människor som tror dom är något mer.

M.R James, Vissla och jag kommer:  Denna gillade jag verkligen, om en person som vägrar tro på att det finns andra här bredvid oss levande. Men han kommer dock få besked om den saken då han naturligtvis trotsar ordern om att inte vissla. ( fick lite problem dock efter att ha läst denna att vissla på hunden för att kalla in honom…)

Frank Heller, Sfärernas harmoni: Begrep inte riktigt denna historia. Tyckte inte den platsade bland dom andra mer klassiska spökhistorierna.

Bernad Shaw, En mirakulös hämd: Mycket spännande, en hel kyrkogård som förflyttar sig tvärs över ån. Kan det verkligen vara sant? Välskriven.

Guy Endore,Lazarus återvänder: Skrämmande. Om girighet och att välja fel. Mycket obehaglig.

”Saki”, Musiken på berget: Kusligt, om att inte reta Pan, skogarnas gud.

Evelyn Waugh, Mannen som älskade Dickens: Ryslig historia, om en man som är besatt av Dickens och inte kan läsa själv, han drar sig dock inte för att kvarhålla stackars vilsnegågna män.

Will F. Jenkins,Obehaglig hemkomst: Här började jag nervöst kolla mig över axeln, en ung kvinna återvänder hem men något är inte som det ska. Huset är mörkt och tyst men någon är där, i hennes hem.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu