Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Linn Ullman, Innan du somnar

Julie Blom ska gifta sig med sin långe stilige Alexander. Julies syster betraktar det hela med en blandning av skepsis och avund. Runt dem samlas medlemmarna av en märklig familj, storslagen och sönderfallande på en gång. Karin, som försöker och misslyckas med många män, Julie som misslyckas med sin ende. Modern Annie som aldrig riktigt velat ge plats åt sina döttrar. Julies och Alexanders lille son, som måste bli tröstad. Men vem tröstar Karin?

Detta är en storslagen historia som spänner från New York på trettiotalet till Oslo på nittiotalet, vi får följa en stor och brokig familj under kärleksfulla stunder och i tragiska ögonblick. Språket flyter på lätt, fylligt och härligt att läsa. Detta är Ullmans debutroman. Jag gillar verkligen boken och dess historia, min första bok av Ullman och jag läser gärna fler av henne. Se hur hon utvecklas i sina senare romaner. Karaktärena i boken är livfulla, intressanta och stundtals väldigt roliga!  En härlig lässtund, gick fort att läsa ut. En pinsam sak, är omslaget… Eller rättare sagt min reaktion inför omslaget, det är en bild på två kvinnliga fötter i högklackat, röda tånaglar och lite blomblad… Min reaktion ”åh nej, inte någon chicklit för mig inte..” Som sagt pinsamt, man ska ju inte döma hunden efter dess päls eller hur man nu säger.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu