Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Charlotte Hage, På hundars villkor-hundar är inte människor

Vi har ett stort hundintresse i vårt land och hundens egna status ökar i vårt samhälle. Vi vill älska, dalta och skämma bort våra älsklingar. Men glömmer vi inte bort vad våra små vovvar egentligen är? Att dom är hundar, stammar från ett rovdjur. Är verkligen kärlek då att spöka ut hundarna i diverse utstyrslar, spabehandlingar och gräddtårta på födelsedagen. Visst sker allt detta med välvilja och just kärlek. Boken vill visa på hur vi kan behandla våra hundar som just hundar, med kärlek och med respekt för vad dom är. Alla djur förtjänar att bli väl omhändertagna, känna sig behövda och älskade. Detta är en mycket intressant bok och den har många tankeväckande poäng. Jag själv har hund, och har alltid haft hund, min egen Herr JJ blir nog väldigt bortskämd men jag hoppas att det är på ett ”hundigt” sätt. Såsom en extra lång och spännande runda i skogen, kanske ett gott ben att tugga på, borstning som är så himla skönt enligt Herr JJ. Jag ser med fasa på hur hundar, då speciellt små varianter omvandlas till accessoarer, något trendigt och inne. Och det är även detta bokens författare tar upp, hur långt detta har gått och hur farligt det är för det är många som vovvar som helt plötsligt inte är så himla ”trendiga” och förpassas då ut ur hemmet. Nu vet jag att det även finns lika många där ute som älskar och respekterar sina hundar och tar hand om på allra bästa sätt, oavsett storlek. Men i samband med Paris Hilton och hennes Tinkerbell så skapades en ”trend”, en trend med levande djur. Och det är det som är hemskt och farligt. Författaren tar även upp i ett väldigt intressant kapitel aveln, och då aveln för att skapa ett för människan tilltalande utseende.  Mycket tankeväckande kapitel. Författaren har själv haft hund i många år och det märks, för det är en gedigen hundkunskap hon förmedlar i boken. Hage tar även upp och försöker förstå och förmedlar varför vissa skaffa hund egentligen, hon skriver om hundars känsloliv och om diverse små problem till följd av att ens hund är just en hund.  Så till alla ni som har hund därute, läs denna boken!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu