Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Christian Mork, Darling Jim

En dag så kör en ung man vid namn Jim in i den lilla irländska landsortsstaden Castletownbere på en knallröd motorcykel och livet blir sig aldrig mer likt för dom tre systrarna Fiona, Roisini och Aiofe eller för deras moster Moira. Jim är seanchai, sagoberättare och han trollbinder inte bara systrarna utan en hela staden med sina sagor.  Men snart börjar ett mörker växa fram och i detta mörkers mitt finns Jim. Vem är han och vad är det som håller på att hända?

Första meningen:  Folk ville inte komma i närheten av huset, trots att det sedan länge hade sanerats för nya hyresgäster och kropparna vilade tryggt i jorden.


Detta är dels en saga och dels en nattsvart mardröm. Boken följer inte en traditionell linje, utan det börjar ifrån slutet med det som Desmond brevbäraren upptäcker i ett hus som ligger i Malahide och det är en fasansfull upptäckt. Efter denna inledning så fortsätter det med att Niall får ta över berättandet och sen är det två av systrarna som får via sina dagböcker får berätta om hur hela sagan tog sin början och hur den kunde sluta på detta ohyggliga sätt. Man får även följa en saga som Jim berättar, om en prins som förvandlas till en varg. Det gäller att hänga med och inte försöka tappa tråden på vägen. Dock så får man noga veta vem det är som är berättaren för stunden så det går ändå att hålla fast vid tråden rätt väl.  Boken är välskriven med intensiva ord som trollar fram en otroligt spännande och mörk saga. Skrämmande om hur stark lidelse och hetta känslor kan växafram till ett hat som övergår all fantasi. Välskrivna personteckningar som innehåller många lager och många detaljer som får växa fram under historiens gång.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu