Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Bokoholist (Uppdat)

Hur känner du igen en bokoholist?

*Får något drömskt i ögonen vid åsynen av en bokaffär

*Använder citat från nyligen lästa böcker för att klargöra en åsikt

*Köp 4 betala för 3 är alltid en skylt som bokoholister söker efter

*Röda ögonen, påsar under ögonen och trötthet beror inte på för mycket festande hos en bokoholist,

utan är ett tecken på att ett nytt beroende.

* En äkta bokoholist går in i en mataffär för att köpa ett paket grädde. Får syn på en gräddsort som den vanligtvis inte köper, på detta lömska lilla paket står det ”Köp tre paket få en bok”. Så får man icke göra mot en bokoholist, för då blir det att den köper tre paket grädde bara för ordet BOK står med och att man får den gratis!  Så nu sitter det en bokoholist med tre paket grädde till ingen nytta alls!

*När folk våga säga men har du inte för väldigt många böcker får en bokoholist något mordisk i blicken.

Händer detta ska då den som icke är bokoholist inte försöka klargöra sin åsikt på något sätt, utan lugnt backa undan

från bokoholisten, gärna mumlandes visst behöver du fler böcker,såja såja, gör inga kraftiga rörelser heller för

då är risken stor att du får en bok i huvudet.

* En bokoholist anser att alla nya böcker är nya bekantskaper och alltså bör följa med hem, återigen bör den som icke tillhör bokoholisterna, göra som i ovanstående text. Nämna absolut inte något om pris, för många böcker, räcker det inte nu eller dyliknande saker, risken är stor att bokoholisten får tag på en större och tyngre bok som du kan få kastad i din väg.

* Bokrea, är du inte bokoholist försök inte förstå denna företelese, acceptera bara faktum att en bokoholist behöver denna drog varje år. han/hon måste naturligtvis besöka minst en rea och köpa minst fem böcker. Återigen läs ovanstående texter för varningar om den lätt mordiska bokoholisten.

* Varje dag måste en bokoholist får sin dos av en bok, annars tenderar denna karaktär blir grinig och svår att handskas med.

* Varje resa, hur kort eller hur lång den är, måste åtföljas av minst en bok. Glöms detta bort, beror ofta på övriga personer i bokoholisten närvaro som inte förstå nödvändigheten att släppa runt på en bok. Hur nu någon nu kan överleva en resa utan bok, tänk på väntetider, resetider och liknande saker. Försök återigen inte förstå utan bara acceptera. Har man nu ingen bok med måste naturligtvis en bokaffär besök utifall att man behöver en bok. Och snälla du icke bokoholist försök inte förklara att den beroende har minst femton nya böcker hemma, kan den beroende inte försök klara sig utan bok den lilla stunden? Här kan den icke beroende råka ut för att bokoholisten får ett sammanbrott och befinner ni er då på offentlig mark med folk kan detta bli pinsamt för. Så säg inget!

*Bokmässa är en helig företelse för att bokoholister, här träffas alla dom beroende och utbyter erfarenheter och får råd. Här fylls även förrådet upp med nya bereoende. Här får bokoholisten även råd och hjälp om hur man handskas med en oförstående anhöriga. Hur man på smarta sätt fyller på bokhyllan utan att det märks. Hur man klara av svåra stunder utan bok kan man också får lära sig på denna mässa. Sker varje år i september, alltid i Göteborg.

*En bokoholist kan inte får för många bokhyllor så är det bara. Anhöriga har inget att säga till om. Snälla anhörig tänk på hur känslig en bokoholist är.

*Det finns i dagsläge inget botemedel mot bokoholism.

* Stör inte en bokoholist när denna läser, ett vässande ljud brukar komma från den läsande då. Den som stört bör som sagt lugnt backa undan och lämna den läsande ifred.

* Man läser boken, man ser kanske filmen. Men enbart i den ordningen. Inte filmen först, det är en synd.

*En bokoholist kan även kännas igen vid att deras handleder brukar vara svårt skadade av att hålla för tunga böcker under för långa tidsperioder. Så kika lite försiktigt på en misstänkt bokoholist handleder så kan du kanske förbereda dig och inte yttra olämpliga saker.

*Du som icke är bokoholist ska icke röra vid en bokoholist bokhylla, du skall heller icke ta ut böcker och sen sätta  in dom på ett annat ställe. Inträffar detta är det lätt att du får se bokoholisten börja andas häftigt,ryckningar i ansikter uppkommer, ett lätt vässande ljud kommer över dess läppar. Nu bör den som syndat backa undan, kasta sig bakom första bästa soffa. Gör detta med ljusets hastighet, annars är risken väldigt stor att bokoholisten hugger efter första bästa bok och sen avfyra böcker i en svindlande hastighete mot förbrytaren.

One Response to “Bokoholist (Uppdat)”

  1. mama skriver:

    Tack min MNF det är bara en sann bokholist som kan skriva så jättefint
    TACK MIN ÄLSKADE VÄN.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu