Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Jeanette Winterson, Powerbook

Ali är författare och leverar berättelser via e-post. Vem som helst kan beställa en historia, villkoret är att man är beredd att kliva in i berättelsen-med risk att lämna den som någon annan. Du kan bli hjälte i ditt eget liv, uppleva frihet för bara en natt. Men det sker till ett pris, något som Ali slutligen själv får erfara.

Powerbook är ett svindlande äventyr som utspelar sig i olika tider och på olika platser: I Paris, på Capri, i London och i cyberrymden. Stoff hämtas från sagor, myter, populärkultur och science fiction. Men alla spår som löper parallellt genom tiden och rummet korsas till sist och utmynnar i en tidlös historia om kärleken och dess villkor.

Jag vet inte hur jag ska bäst beskriva denna bok, den förflyttar sig runt i tid och rum, man kastas än flera hundra år bakåt i tiden för att sedan i nästa kapitel vara tillbaka i nutidens Paris. Den röda tråden är kärleken, en kärlek utan gränser och utan villkor, en kärlek som vill övervinna tid och rum. Att det till stor del utspelas ute i cyberrymden via det skrivna ordet, tidigare hade jag aldrig kunnat förstå det, hur man kan utveckla och lära känna någon på det viset. Nuförtiden så vet jag bättre, nuförtiden så använder jag själv mig av mina ord för att få vara nära en speciell vän. Orden hämtas från sagor, från legender, från nutiden, ja den hämtas från livet självt på något sätt. Det är drömskt och det är samtidigt glasklart. Att ord kan vara så starka, så intensiva trots att mycket lämnas utanför.

Citat s. 65 ” Vilken underlig värld det är, där man kan få så mycket sex man vill ha men där kärleken är tabu. Då talar jag om den riktiga kärleken, den stora passionen, den som kanske inte lämna utrymme för tillgivenhet eller bekvämlighet eller lycka. I själva verket brakar kärleken in i ens liv som ett isflak, och även om ens hjärta är byggt som Titanic så går man under. Så stor är den, så ofantligt stor. Den är inte väluppfostrad, den är inte ren, den går inte att tygla”

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu