Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Reginald Hill, Främlingas hus

Livet i den lilla bynIllthwaite i Norra England går sin gilla gång. Men skenet bedrar, det är en plats full av hemligheter, lögner och mysterier. I mer än femhundra år har Stranger House i byns centrum tagit emot främlingar från världens alla hörn. Här har olika religioner och kulturer mötts och efterlämnat outplånliga spår. När Miguel Madero, präststuderande från Spanien, och Samantha Flood, matematiker från Australien, kommer till byn sätts saker och ting i rullning. De söker båda sina rötter och deras efterforskning avslöjar sådant som sedan länge legat gömt. Illthwaite och dess innevånare måste nu göra upp med sig förflutna.

En maffig histora fylld av hemligheter, mörka gåtor och mängder av ledtrådar. Människorna är vältecknade och intressanta, många av dom har dock mindre vackra sidor att visa upp ju längre historien vecklas ut. Boken är tjock, 539 sidor, men det märks faktiskt inte av, då historien är så intressant att följa. Jag gillar att Miguel Madero och Samantha Flood är så olika som personer, den ene är andligt och själsligt intresserad medans den andre litar blint på vetenskapen. Dess motpoler hjälper till att fylla ut historien och visa på båda olika sidor av samma saker. Hill visar på dom destruktiva handlingar människor kan vara beredda att göra för att behålla sina hemligheter för sig själva och även för att skydda andra nära och kära. Hill har ju även skrivit serien om Dalzei (stavning?) och hans partner, böcker jag läst med god behållning. Denna bok gilla jag ännu mer faktiskt, det är en thriller, ett mysterium, det är historiskt och det är spökligt ruggigt, en mycket lyckad blandning.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu