Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


En bokenkät till

Ja, jag har en aningens tråkigt och så börjar jag gilla dessa bokenkäter som snurrar runt på bokbloggarna. Så här kommer ännu en till! Denna gången från www.bokhora.se

Senaste köpta inbundna boken: Hermann Hesse- Knulp och Tuli Kuppferberg- 1001 sätt att leva utan att arbeta. Båda kommer från förlaget Bakhåll, där jag är medlem och får nya böcker ifrån med jämna mellanrum. Ett litet förlag med fokus på en lite smalare litteratur.

Senaste köpta pocketboken: Samma som i förra enkäten faktiskt. Köper inte så många böcker, för ekonomin tillåter det inte.

Favoritgenre: Svår fråga, jag styrs mycket av känslor när jag läser. Ena dagen så behövs något snällt och tröstande, nästa dag något med blod, lik eller skräck i och tredje dagen något ur den lite smalare litteraturen som kräver lite mer tankar ifrån en. Men visst några genre går alltid hem såsom: Skräck, Psykologiska thrillers, viktorianska romaner typ Austen, Bronte.. och familjekrönikor, historier som sträcker sig genom generationer och familjer.

Ultimata längden på en bok: Det beror på, som sagt styrs mycket av mina känslor även här. Ibland är det rätt lagom med en 300 sidor. Ibland orkar jag knappt en bok på 100 sidor medans andra gånger så slukar jag tegelstenar på en tusen sidor eller mer.

Favoritbokhandel: Adlibris på nätet, har ännu inte hittar en verklig bokhandel som passar mig.

Favoritbibliotek: Det inne i staden gillar jag mycket, har inte besökt så många mer stora så egentligen är det nog det lilla i byn där jag bodde innan som är mitt favoritbibliotek. Många känslor förknippade med byn och med det lilla biblioteket som blev min oas i en stormig värld.

Favoritplats att läsa på (utanför hemmet): I trädgården, på en filt med solen lysande och humlorna surrandes. Även tåg eller buss är rätt trevligt att läsa på faktiskt, eller en bänk inne i stan går bra med, med en kopp kaffe och en bakelse från fiket kanske.

Favoritplats att läsa på (i hemmet): Soffan eller sängen

Fem författare du alltid köper i inbundet: Just nu ingen, för jag har inte råd helt enkelt. Och har inte plats för den delen heller.

Bästa läsesnackset: Lösgodis eller choklad. Gärna vindruvor om jag känner för att vara nyttig!

Bästa läsedrycken: Kaffe, svart och rykande hett! Men ett glas vin kan också vara fint.

Bästa bakgrundsljud: En spinnande katt och lite lågmäld musik är aldrig fel.

När på dygnet läser du helst: Tja närhelst jag är vaken och har tid till det.

Bästa bakfylleläsningen: Något lättsmält som inte kräver mycket av en. En deckare av det klassiska brittiska stilen brukar alltid vara lämplig läsning.

Bästa kollektivtrafiksläsning: Novellsamlingar funkar alltid bra, gärna något välskrivet så man kan stänga ut omvärlden, såsom Kate Atkinson, Anna Gavalda eller något liknande. Även serieböcker funkar väldigt bra såsom Joanna Rubin Dranger eller Liv Strömquist. Jag vill inte stänga av helt för jag är alltid livrädd att missa gå av i tid ju!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu